Het Landelijk (O) Expertisecentrum Persoonsvermissingen (LOEP) heeft namens de Nationale Politie het convenant getekend. Na regelmatige samenwerking met Coördinatie Platform Vermissing uit Urk en met het oog op verdere professionalisering is er een convenant aangegaan voor de inzet van het CPV bij burgerzoekacties.
Teun Hakvoort: ‘Vanaf nu kunnen wij regelmatig door de landelijke meldkamer opgeroepen worden om mee te helpen aan een inzet. We zijn dan al erkend en hoeven niet steeds onszelf voor te stellen. Bij de politie weten zij nu hoe wij werken en waarvoor wij ingezet kunnen worden. Dat is dus bij het coördineren van vrijwilligers bij een vermissing. Al onze inzet van materialen en vrijwilligers doen wij op vrijwillige basis. Tenslotte doen wij het voor de familie van de vermiste.’

Politie
Izanne de Wit en Bianca Lootsma namens het Landelijk Expertisecentrum Persoonsvermissingen:
‘Wij zijn heel blij dat we met het CPV een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. Hierdoor krijgen burgers die uit maatschappelijke betrokkenheid graag willen helpen zoeken bij een vermissing de mogelijkheid om een bijdrage te leveren. Maar, wel onder goede coördinatie en met duidelijke richtlijnen vanuit het CPV. Dit komt de kwaliteit van het zoeken ten goede en helpt de politie enorm. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.’

Samenwerkingen
CPV is niet de enige partij waarmee een convenant is aangegaan door de Politie. Ook Dregteam SOAD uit Urk, Veteranen Search Team (VST), de SIN (Stichting Inzet Reddingshond Nederland) en het Rode Kruis worden opgeroepen. De partijen hebben onlangs op Urk nog een grote gezamenlijke oefeninzet gedraaid, zodat straks in het werkveld nog beter op elkaar ingespeeld kan worden.

Op de foto: v.l.n.r. Izanne de Wit (Teamleider Landelijk Expertisecentrum Persoonsvermissingen), Teun Hakvoort (Voorzitter Coördinatie Platform Vermissing) en Bianca Lootsma (Netwerk coördinator Persoonsvermissingen)