Auke van Slooten, mede oprichter van de CPV heeft meegedaan aan de pilot non-profit opleiding Search and Rescue Initial Actions (SARIA) voor het aansturen van (vrijwillig) zoek- en reddingspersoneel (SAR). Op uitnodiging van Robin van Bruggen, die vaak meehelpt bij inzetten van de CPV, mocht Auke deel uitmaken van het bijzondere examen. Robin van Bruggen is SAR lead instructor NASAR (Coordinator National Association for Search and Rescue).

Auke: ,,Het examen was in het Engels. De uitnodiging is via Robin verstuurd naar de vijf belangrijkste organisaties in Nederland op het gebied van SAR met als doel directe universele kennis in Nederland te verspreiden met betrekking tot het aansturen van (vrijwillig) SAR-personeel bij kleinschalige inzetten, vergelijkbaar met grootschalige inzetten, zoals onlangs die van Yoran in Sleeuwijk.”

De opleiding werd zaterdag 3 februari 2024 in samenwerking met The National Association for Search and Rescue (www.nasar.org) georganiseerd. Deze werd gegeven in samenwerking met een search and rescue mentor Jerry Whaley uit Amerika. Robin heeft samen met deze mentor de opleiding aangepast aan Nederlandse eisen, omgeving en standaarden.

Auke: ,,Het examen was 3 februari 2024 en gericht op search management tijdens een zoekactie. CPV heeft nu voor in de toekomst extra inzichten bij een zoekactie. Ik ben de hele week bezig geweest met de lesstof, maar ook met een app over zoeken en een geweldig kaartsysteem met veel lagen erin. Heel blij met deze kennisverrijking en dat ik natuurlijk geslaagd ben!”