De politie heeft de zoekactie case bedacht. Dus als CPV hadden wij geen voorkennis.
Het was een zeer geslaagde oefening en een mooi moment om elkaar en elkaars processen te leren kennen. Zo waren het Veteranen Search Team aanwezig, Dregteam SOAD, de SIN (Stichting Inzet reddingshond Nederland) en natuurlijk de CPV en de Politie (Landelijk Expertisecentrum Persoonsvermissingen | LOEP) met meerdere disciplines (drones, paarden, helikopter)

Meer dan honderd personen hebben meegedaan aan de oefening. Heel Urk, inclusief het Urkerbos, was onderdeel van het zoekgebied. Het gebied werd door alle teams zelf verdeeld in vakken, zodat ieder team een gedeelte kon afzoeken. Tientallen vrijwilligers uit Urk en omgeving sloten ook ter plekke aan. Het coördineren van de vrijwilligers werd getraind door de CPV.

De nadruk van de oefening lag op samenwerking en communicatie. Ieder team heeft zijn eigen manier van communiceren en registreren, we doen dit allemaal op een andere manier. De coördinatoren van de burger- en politieteams zijn bij elkaar gezet in een coördinatieoverleg. Na enkele uren intensief zoeken, werd de vermiste dummypop door het Dregteam SOAD gevonden in het water. In de eerste 10 minuten vond de CPV de vermiste kleindochter al.

Zo kwam er rond 14.00 uur een einde aan de oefening. Er kwam veel pers/ media op af. We sloten gezamenlijk af op Vakantiepark ’t Urkerbos met nog een programma en kibbeling.