OUDERS DENNIS DIEP ONTROERD DOOR OPKOMST –

De 24-jarige Dennis S. uit Apeldoorn werd vermist vanaf een gesloten afdeling van GGNet in Apeldoorn. Op zondag 30 augustus vond er vanaf 11.00 uur een grootschalige vrijwilligerszoektocht plaats in samenwerking met de politie onder begeleiding van Coördinatie Platform Vermissing (CPV) uit Urk. De gehele omgeving van Apeldoorn werd systematisch uitgekamd. Na de zoektocht werd vlak erna het lichaam van Dennis door voorbijgangers in het water gevonden, nabij de plaats waar hij voor het laatst een pintransactie had gedaan. CPV leeft mee en condoleert de familie en nabestaanden met het verlies van Dennis S. De ouders van Dennis bedanken de organisatie en alle vrijwilligers van de zoektocht uit het diepst van hun hart.

HARTVERWARMENDE OPKOMST
Met man en macht was er eerder die week in de omgeving gezocht door o.a. de politie, de marechaussee, Staatsbosbeheer en speurhondenteam RHWW. Dit leverde geen aanknopingspunten op. Op zondag 30 augustus organiseerde het CPV, op verzoek van de ouders van Dennis en Opvang Lichtpunten (waar Dennis in een kleinschalige betrokken woongroep woonde), de zoektocht. Vrijwilligers van Honden Rescue team Be Thalen, droneteam Drone Q, team Opvang Lichtpunten, het quad team van de CPV, familie en vrienden verzamelden zich op het terrein bij Ontmoetingsplek het Kristal in Apeldoorn. Hoewel de ouders van Dennis eerder bezorgd waren of er wel mensen zouden komen, waren zij diep ontroerd door de hartverwarmende opkomst van meer dan 500 vrijwilligers.

ZOEK ALSOF HET JE EIGEN KIND IS
De zoekactie naar Dennis S. verliep gecoördineerd. Vrijwilligers stonden met gepaste stilte in de rij, want ook de ouders van Dennis waren uit respect en emotionele betrokkenheid aanwezig. Vrijwilligers moesten zich registreren en een coronacheck invullen. Daarnaast ontvingen zij een mondkapje, hielden zij zich aan de 1,5 meter regel en werd er in uitgedeelde, gecodeerde zoekgebieden effectief gezocht in meer dan 116 teams. Ook kregen de vrijwilligers een zoekopdracht, signalement en een reglement overhandigd met wat te doen bij leads of het vinden van de vermiste. Het motto: ‘Zoek alsof het je eigen kind is.’

URKER TEAM
CPV is een vrijwilligersteam uit Urk dat kan worden ingeschakeld, wanneer alle andere zoekpogingen geen aanknopingspunten hebben opgeleverd of op verzoek van de familie (in overleg en met toestemming van de politie) wordt ingezet. Het team komt compleet uitgerust met een communicatiewagen en diverse zoekteams. Een strohalm en een baken met name voor de familie, waarbij alles op alles wordt gezet om de vermiste te vinden. Teun Hakvoort, Voorzitter CPV: ,,Wij zijn blij dat we als professioneel vrijwilligersteam iets kunnen betekenen voor de familie van de vermiste. Het belangrijkste gevoel dat wij kunnen geven is, dat er met hen meegezocht wordt en zij gehoord worden, ongeacht het resultaat.”