MASSALE ZOEKTOCHT NAAR BERT –

Zo’n 600 tot 700 mensen hebben op deze zondag gezocht naar de vermiste Bert v.d. H. (69) uit Staphorst. De mensen reageerden op een oproep van bekenden van de vermiste man om een zoekactie op touw te zetten. De zoektocht heeft deze dag niks opgeleverd. Later is het lichaam van de vermiste gevonden in de Hoogeveense Vaart tussen Meppel en Staphorst.

Bert v.d. H. was op vrijdagavond op zijn fiets vanuit huis vertrokken. Er waren spanningen en sindsdien is er niets meer van de man vernomen. De familie maakt zich grote zorgen. Met een burgernet-melding hoopte de politie te achterhalen waar de man voor het laatst is gezien of tips omtrent zijn verblijfplaats. Maar zonder resultaat.

BUREN IN ACTIE
De buren van het getroffen gezin besloten zondagochtend tot een spontane zoekactie. Via whatsapp en social media ging het bericht al snel rond in de gemeenschap van Staphorst. Met als resultaat een opkomst van rond de 700 mensen die wilden helpen zoeken. Per voet, fiets en auto werd het bosgebied uitgekamd.

GECOORDINEERD
Vanwege de enorme respons is in overleg met de politie besloten om de zoekactie te coördineren. Daarbij kregen ze hulp van CPV Urk. Een team dat vaker dit soort burgerzoekacties heeft begeleid. De familie is overdonderd door alle hulp en waardeert het zeer. Toch overheerste het gevoel van zorg, omdat er nog niks van Bert was vernomen.

Bron: RTV Oost